Teatrul de Stat din Constanta

Teatrul de Stat din Constanta

Emotie, ritm, pasiune, viziune, dragoste, explozie de energie si culoare. Asa se pot rezuma spectacolele puse in scena la Teatrul de Stat din Constanta. Te intrebi de ce sa vii la nationalul constantean? Iti oferim noi cateva motive! Continua sa citesti. 

Descopera artisti renumiti in orasul de la malul marii

Spectacolul inaugural al nationalului din Constanta a avut loc pe 2 mai 1951. S-a pus in scena capodopera lui I. L. Caragiale, “O scrisoare pierduta”. De atunci si pana acum, in sali au rasunat ropote de aplauze, mii de ochi s-au umplut de lacrimi si tot atatea zambete au aparut pe fetele spectatorilor dornici sa traiasca emotia intalnirii cu actorii lor preferati.

De cativa ani se auzea intr-un glas: „Constanta are nevoie de un festival de teatru!” Cererea nu a ramas fara ecou. Din anul 2016, cand toamna se arata, incepe Festivalul International de Teatru Independent „Blue Theatre”. Artisti consacrati precum Horatiu Malaele, Florin Piersic Jr., Claudiu Bleont sau Magda Catone sunt doar cateva dintre numele sonore care au facut deliciul publicului in cadrul festivalului.

Probabil il stii pe Nicodim Ungureanu. El este unul dintre actorii pe care spectatorii de pretutindeni vin sa-l vada. Acesta a obtinut un rol important in filmul „Pescuit sportiv” regizat de Adrian Sitaru, dar si in „Despre oameni si melci” regizat de Directorul Festivalului TIFF (Transilvania International Film Festival), Tudor Giurgiu. Acestia sunt doi dintre regizorii romani de anvergura internationala ce se afla adesea pe listele premiatilor si nominalizatilor Academiei Europene de Film, a Premiilor Gopo sau a celor de la Berlin.

Atractii turistice din Constanta pe care trebuie sa le bifezi

Cel mai mare oras din regiunea Dobrogea nu este numai despre relaxare la soare cu un cocktail in mana pe un sezlong. Este si despre cultura, istorie si cunoastere. O plimbare pe faleza in timp ce savurezi o inghetata, o poza la Cazinou sau o vizita la Muzeul Marinei Romane sunt raspunsuri foarte bune la intrebarea “Ce obiective turistice sa vizitam in Constanta?”

Stii care este un alt loc pe care un curios explorator ca tine nu trebuie sa-l rateze? Teatrul de Stat. Si iti dam un pont, acesta se afla la doar 8 minute de mers pe jos de Ibis Constanta. Hotelul de pe malul marii iti ofera o priveliste ce trebuie imortalizata in fotografii, iar despre preparatele pe care le servesti la restaurantul Sud & Cie spunem doar atat: Un deliciu!

Rezerva-ti sejurul la Hotelul Ibis Constanta!

Rezervati-va sejurul

alte evenimente in apropiere

Constanta
Muzeul Marinei Romane

Muzeul Marinei Romane

Aflati mai multe
Romania
Concert Andre Rieu

Concert Andre Rieu

De la 11. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

De la 10. 6. 2016 pana la 19. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Sibiu Jazz Festival 2016

Sibiu Jazz Festival 2016

De la 23. 5. 2016 pana la 25. 5. 2016
Aflati mai multe