Cum sa alegi intre Odeon si Excelsior?

Cum sa alegi intre Odeon si Excelsior?

Serile in Bucuresti sunt de neuitat cand mergi la teatru. E greu sa alegi doar una dintre ofertele generoase de care ai parte? Incepe prin a te gandi cine te insoteste la teatru ! Iata, mai jos, ce iti propunem :

Un teatru. Multe povesti

Atunci cand vrei o seara in oras cu sotul/sotia sau prietenii, alege o piesa despre cele mai importante subiecte la care ne gandim frecvent, puse in scena intr-una dintre cele mai elegante sali ale teatrului Odeon.

Odeonul a fost fondat in 1946, numindu-se Teatrul Muncitoresc CFR Giulesti. Numele de azi il are din 1990. In cladirea actuala – care a beneficiat de renovari si de modernizari recente – se afla din 1974.

Teatrul e pe Calea Victoriei, foarte aproape de Hotelul Novotel, intr-o cladire-monument istoric, proiectata de arhitectul Grigore Cerchez si inaugurata in 1911. Primul teatru care a functionat aici s-a numit Comoedia.

La Odeon, fiecare colt al cladirii spune o poveste.

Se zice ca subteranele constructiei ar adaposti un tunel secret care facea legatura cu Palatul Regal. Tunelul ar fi fost comandat de Carol I, dar acesta nu a apucat sa il vada. Dar Carol al II-lea – spune gura lumii – s-ar fi folosit de el, ca sa ajunga mai usor la actritele si la dansatoarele pe care le admira.

Mai povestesc legendele ca niste maicute au cusut cu mana lor, pentru inaugurare, cortina rosie care se ridica si coboara pe scena Odeonului si azi.  

Sau ca gongul de aici a fost lucrat manual, incontinuu, timp de trei zile si trei nopti.

„Vedeta” teatrului e Sala Majestic, datorita tavanului ei glisant. Spectacole se desfasoara si in Sala Studio care, la nevoie, devine gazda a unor expozitii, a unor proiecţii de film si a altor evenimente.

Un teatru numai si numai pentru tineri

Daca te afli in Bucuresti intr-o scurta vacanta cu copiii tai, poti sa ii duci la Teatrul Excelsior.

Infiintat in 1990, la initiativa actorului Ion Lucian, e amplasat intr-o cladire moderna, de pe Strada Academiei 28, dupa ce ani la rand actorii au jucat in sali de imprumut.

Cu un repertoriu care include piese din literatura romana si universala, Excelsior ii cheama pe copii si pe adolescenti in lumea fascinanta a spectacolelor dramatice. In plus, e singurul teatru din Bucuresti care se adreseaza in primul rand publicului tanar.

Ramai in atmosfera

Si unde ar putea locui un iubitor de teatru, aflat in trecere prin Capitala? Care ar fi cel mai potrivit loc pentru acesta?

Novotel, hotelul de pe Calea Victoriei, construit pe locul primului Teatru National. Insusi porticul de intrare in ultramoderna cladire a Hotelului Novotel Bucuresti City Centre  reproduce fatada vechiului TNB.

Cazeaza-te aici, in centrul orasului, la doi pasi de cele mai importante teatre bucurestene. Aproape de obiective turistice – de neratat.

Rezerva acum o camera la Hotelul Novotel Bucuresti!

Rezervati-va sejurul

alte evenimente in apropiere

Constanta
Muzeul Marinei Romane

Muzeul Marinei Romane

Aflati mai multe
Romania
Concert Andre Rieu

Concert Andre Rieu

De la 11. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

De la 10. 6. 2016 pana la 19. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Sibiu Jazz Festival 2016

Sibiu Jazz Festival 2016

De la 23. 5. 2016 pana la 25. 5. 2016
Aflati mai multe