Spotlight: Festivalul International al Luminii de pe Calea Victoriei

Spotlight: Festivalul International al Luminii de pe Calea Victoriei

Te-ai intrebat vreodata ce povesti nespuse au cladirile istorice de pe Calea Victoriei? Ce evenimente pline de grandoare au gazduit cu decenii in urma? Vino sa le admiri fatadele „noi” si surprinzatoare, realizate prin intermediul proiectiilor 3D din cadrul festivalului Spotlight.

Cladirile istorice se vor trezi la viata sub ochii spectatorilor

Tema editiei de anul acesta este EuropeLights. Artisti locali si internationali vor prezenta publicului lucrari inspirate din tema europeana si ne vor uimi prin originalitate. Printre frumoasele cladiri istorice de pe Calea Victoriei care vor fi in atentia festivalului se numara Hotelul Novotel, Palatul Telefoanelor, Muzeul National de Arta al Romaniei, Biblioteca Central Universitara „Carol I”, Teatrul Odeon, Cercul Militar National, BNR, Palatul CEC si Muzeul National de Istorie a Romaniei.

La ce sa ne asteptam de la Festivalul Spotlight?

Denumit si Festivalul International al Luminii, acesta se desfasoara in perioada 18-21 aprilie, in intervalul orar 20:00 – 23:55, pe Calea Victoriei, intre Ateneul Roman si Piata Natiunilor Unite.

Spotlight este un joc al artistilor, un joc de lumini, de instalatii si de geometrii. Anual, spectatorii au putut retrai momente cu insemnatate istorica, puse in scena – respectiv pe fatada – cu maiestrie. Fie ca sunteti pasionati de arta sau istorie, fie ca inclinati catre matematica, fizica sau teorii ale cosmosului, Spotlight gazduieste cel putin un spectacol pe care merita sa il vedeti.

Un moment asteptat al festivalului este, cu siguranta, un video mapping care va ilustra arta lui Constantin Brancusi, realizat de catre castigatorii editiei din 2018. Acestia isi propun sa arate procesul de transformare a materialului (piatra, lemn si metal) din stare bruta in opera de arta, totul prin intermediul luminii. Spectacolul va fi organizat la Palatul CEC, in data de 18 aprilie.

Si alte cladiri se vor bucura de atentia artistilor locali si internationali. In parcul Bisericii Kretzulescu patrundem in univers prin proiectia Microcosmos, Biblioteca Central Universitara va gazdui lucrarea Abstract, un omagiu adus relativitatii, iar in Piata Revolutiei vom putea admira doua instalatii care ne vor duce cu gandul la creaturile din adancuri.

Calatorind in timp la hotelul Novotel

Alegeti sa va cazati chiar in centrul festivalului la hotelul Novotel de pe Calea Victoriei. De aici, ajungeti cu usurinta la toate locatiile de proiectie si puteti vedea o parte dintre ele chiar de la fereastra camerei! Mai mult, fatada istorica a hotelului va gazdui instalatia Wheel of Time, prin intermediul careia participantii vor putea naviga prin zi si noapte, prin cele 4 anotimpuri, prin stari si senzatii care vin odata cu ele.

Rezerva acum o camera la hotel Novotel Bucuresti!

Rezervati-va sejurul

alte evenimente in apropiere

Constanta
Muzeul Marinei Romane

Muzeul Marinei Romane

Aflati mai multe
Romania
Concert Andre Rieu

Concert Andre Rieu

De la 11. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

De la 10. 6. 2016 pana la 19. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Sibiu Jazz Festival 2016

Sibiu Jazz Festival 2016

De la 23. 5. 2016 pana la 25. 5. 2016
Aflati mai multe