Scoala din cel mai inalt punct al Sighisoarei

Scoala din cel mai inalt punct al Sighisoarei

Daca urmezi strada Scolii sau linia fortificatiilor si urci Scara acoperita ajungi la Scoala din deal, una dintre cele mai vechi din tinutul transilvanean. Ajuns in punctul cel mai inalt al Perlei Transilvaniei, peisajul te surprinde. Este mai deosebit decat te astepti.

Urca si tu treptele pentru a vedea locul ce continua traditia invatamantului romanesc. Nu-ti spunem cate sunt! Afla singur atunci cand ajungi in varf. 

Bucura-te de privelistea pe care ti-o ofera Dealul Scolii

In timp ce urci scara asemanatoare unui tunel, observi razele luminoase de soare ce patrund prin acoperisul de sindrila si prin peretii de lemn. Respiratia ti se accelereaza, iar pasii devin din ce in ce mai greoi, dar merita efortul. Foarte interesant este ca treptele sunt grupate cate sase, iar apoi un spatiu drept le desparte de cele ce urmeaza. Ele semnifica cele sase zile in care lucrezi si cea din urma in care este nevoie sa te odihnesti.

Cand iesi din pasajul intunecat al scarilor, te asteapta un peisaj ce trebuie vazut, nu descris, pentru a putea fi inteles pe deplin. Acesta e locul ideal in care poti sa opresti timpul in fotografii.

Odata ajunsi pe Dealul Scolii observi in partea dreapta si Biserica din Deal, una dintre cele mai reprezentative cladiri in stil gotic din Romania. Toti transilvanenii se mandresc cu ea si te indeamna sa o vizitezi. La coborare poti sa iti incerci rezistenta fizica pe poteca pietruita care inconjoara muntele.

Dupa ce ai hotarat ce vizitezi, gandeste-te si unde te cazezi 

Pe stradutele fermecatoare si inguste ale Sighisoarei descoperi zeci de bijuterii arhitecturale pe care le poti contempla in voie ore de-a randul. Sigur prietenii tai care au vizitat deja Sighisoara ti-au aratat multe poze din vacantele lor. Asa ca probabil visezi la momentul in care o sa explorezi Cetatea Medievala si celelalte atractii pe care le-ai admirat in zeci de fotografii. Dar te-ai gandit unde iti recapeti energia pentru a te bucura din plin de frumusetea acestora?

Mercure Sighisoara Binderbubi este hotelul ale carui ferestre se deschid catre privelisti deosebite. Designul interior tirolez reda atmosfera pe care orasul ti-o ofera, iar despre preparatele traditionale servite, ce sa mai spunem? Un deliciu! 

Rezerva o camera la Hotel Mercure Sighisoara Binderbubi din Transilvania!

Rezervati-va sejurul

alte evenimente in apropiere

Muzeul Marinei Romane

Muzeul Marinei Romane

Aflati mai multe
Romania
Concert Andre Rieu

Concert Andre Rieu

De la 11. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

De la 10. 6. 2016 pana la 19. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Sibiu Jazz Festival 2016

Sibiu Jazz Festival 2016

De la 23. 5. 2016 pana la 25. 5. 2016
Aflati mai multe