Rezervatia Briete, padurea medievala de langa Sighisoara

Rezervatia Briete, padurea medievala de langa Sighisoara

Tu cand te-ai plimbat ultima data printr-o rezervatie cu peste 600 de stejari seculari? Acum ai ocazia! Sighisoara se mandreste nu doar cu o cetate medievala, ci si cu o padure ce dateaza de peste 700 de ani. Aceasta exista chiar dinaintea construirii cetatii.

Intalnire cu natura la Briete

La intrarea in rezervatie gasesti un panou cu harta turistica ce iti indica 13 puncte. Cel mai batran arbore din rezervatie este mentionat la punctul 6. Acesta nu trebuie ratat. El are peste 700 de ani si o circumferinta de 7.1 m.

Uita-te imprejur si imagineaza-ti cum sasii veneau aici sa priveasca cerul albastru acoperit ici-colo cu cate un nor sau cum in zilele de primavara sau inceput de vara jucau hore imbracati in straie populare la serbarile campenesti, cu mai bine de sase secole in urma.

Plimba-te printre copacii seculari din rezervatie. Sasii locului au pus numele Briete acestui platou intins si deschis. Termen ce inseamana „intindere”, nume ce i se potriveste de minune si astazi.  

Dupa ce ai vizitat Cetatea Medievala, vino sa descoperi locul din care provin multe dintre grinzile de lemn folosite la construirea cetatii. Platoul Briete este cel mai mare, reprezentativ si bine conservat habitat de pajiste impadurita cu goruni si stejari multiseculari din centrul si estul Europei.

In acest loc ii gasesti pe supravietuitorii evenimentelor sangeroase ce au avut loc de-a lungul timpului, stejarii multiseculari. Totodata, acestia sunt martorii evolutiei orasului Sighisoara. Ei vegheaza orasul de la ridicarea cetatii si pana acum.

Pentru o experienta completa, alege un hotel din centrul orasului Sighisoara. Mobilierul din lemn masiv, caldura cu care sunteti primit si bucatele alese va completeaza vacanta de vis de la Mercure Sighisoara. Hotelul de 4 stele din centrul Transilvaniei iti ofera confortul de care ai nevoie pentru a te relaxa alaturi de cei dragi.

Rezerva o camera la Hotelul Mercure Sighisoara Binderbubi!

Rezervati-va sejurul

alte evenimente in apropiere

Muzeul Marinei Romane

Muzeul Marinei Romane

Aflati mai multe
Romania
Concert Andre Rieu

Concert Andre Rieu

De la 11. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

De la 10. 6. 2016 pana la 19. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Sibiu Jazz Festival 2016

Sibiu Jazz Festival 2016

De la 23. 5. 2016 pana la 25. 5. 2016
Aflati mai multe