O plimbare la Sosea

O plimbare la Sosea

Doamne si domnisoare, imbracate in stil parizian. Domni eleganti, din familii sus-puse. Trasuri somptuoase, cu armasari de rasa. Apoi, dupa o vreme, masini de lux. Batai cu flori. Insasi Regina Maria care trece calare, pe aleea de langa Arcul de Triumf.

Cand a intrat in Bucuresti in 1859, domnitorul Alexandru Ioan Cuza a trecut pe aici. Si tot aici Carol I a primit de la primarul capitalei cheia orasului, in 10 mai 1866.

In secolele trecute, o iesire la Sosea le oferea bucurestenilor acest spectacol incantator. Unde anume, mai exact? Pe Soseaua Kiseleff.

O strada care a intrat în istorie

Constructia Soselei Kiseleff a inceput in 1832, pe vremea cand generalul rus Pavel Kiseleff conducea administratia militara ruseasca a Tarii Romanesti. El s-a aflat in fruntea divanurilor Moldovei si Tarii Romanesti si, din aceasta postura, a reorganizat din punct de vedere administrativ cele doua principate. Totodata, s-a implicat in elaborarea Regulamentelor Organice, documente cu valoarea unor Constitutii. In plus, in calitate de ambasador al Rusiei la Paris (1856-1862) a sprijinit Unirea Principatelor Romane.

Numele Soselei a fost dat in onoarea lui. Si nu s-a schimbat niciodată, de peste 180 de ani.

Pana in 2017, Soseaua Kiseleff se intindea intre Piata Victoriei si Piata Presei Libere. Dar dupa moartea Regelui Mihai I, portiunea dintre Arcul de Triumf si Piata Presei a capatat numele monarhului roman.

La pas, pe Soseaua Kiseleff

Daca iti incepi plimbarea din Piata Victoriei, poti sa te opresti pentru cateva ore la Muzeul de Istorie Naturala ,,Grigore Antipa”, unde vei afla nebanuite secrete ale lumii vii.

Prin preajma, se gaseste Muzeul National de Geologie. Vizitandu-l, faci o calatorie fascinanta în ere geologice trecute.

Ai la indemana si Muzeul Taranului Roman, iar o incursiune in universul traditiilor romanești te incita oricand.

Te poti odihni putin in Parcul Kiseleff, inainte de a-ti relua promenada.

Apoi, dupa cateva minute bune de mers pe jos, oprește-te la Arcul de Triumf, unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale capitalei.

De aici, ajungi repede la Muzeul Satului „Dimitrie Gusti”, unde in cateva ore bune admiri locuinte dintr-o fascinanta si necunoscuta Romanie rurala.

In sfarsit, inainte de a te intoarce la hotel, relaxeaza-te in Parcul Regele Mihai I, cel mai mare parc bucureștean.

Nu ai cum sa descoperi intr-o singura zi toate locurile de poveste, de pe Soseaua Kiseleff.

Iti raman de vazut Bufetul, cea mai veche cladire de la Șosea; Scoala Comunala Mavrogheni (actuala Scoala 11); Biserica „Izvorul Tămăduirii” Mavrogheni; Palatul Kiseleff; Palatul Elisabeta si multe altele.

Ca sa te bucuri pe indelete de ele, in sejurul tau bucurestean cazeaza-te la Hotel Pullman Bucharest World Trade Center, la cativa pasi de Soseaua Kiseleff, o artera privilegiata a capitalei. La Hotel Pullman Bucuresti ai parte de ospitalitate regala si de conditii de cazare la standarde inalte.

Rezerva acum camera la Hotel Pullman Bucuresti!

Rezervati-va sejurul

alte evenimente in apropiere

Muzeul Marinei Romane

Muzeul Marinei Romane

Aflati mai multe
Romania
Concert Andre Rieu

Concert Andre Rieu

De la 11. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

De la 10. 6. 2016 pana la 19. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Sibiu Jazz Festival 2016

Sibiu Jazz Festival 2016

De la 23. 5. 2016 pana la 25. 5. 2016
Aflati mai multe