La pas prin Piata Victoriei

La pas prin Piata Victoriei

Piata Victoriei se intinde la intersectia unora dintre cele mai importante artere bucurestene care fac legatura cu principalele cartiere ale Capitalei. O vei gasi dupa o plimbare lejera de un sfert de ora ce porneste de la Hotel Ibis Gara de Nord Bucuresti, hotel din sectorul 1 al Bucurestiului. Desi o simpla intersectie de mari proportii la prima vedere, odata ajuns aici vei descoperi cateva perle turistice importante.

Cum s-a format Piata Victoriei

Piata a aparut pentru prima data in harti ca punct terminal al Podului Mogosoaia. I s-a alaturat apoi soseaua Kiseleff, ce ii poarta numele lui Pavel Kiseleff, responsabil pentru administrarea Principatelor Romane intre 1828 si 1834. Denumirea de Piata Victoriei a capatat-o insa abia dupa castigarea razboiului de independenta, iar la scurt timp a devenit cea mai elitista artera a Bucurestiului. Astazi, Piata este un punct central pentru unele dintre cele mai importante atractii turistice ce imbina trecutul cu prezentul.

Ce trebuie sa vizitezi

Nu poti ajunge in Bucuresti fara sa vizitezi Palatul Victoriei, actuala casa a Guvernului, construit intre 1937-1944 ca sediu al Ministerului de Externe. De asemenea, nu poti trece cu vederea cele mai captivante muzee: Muzeul Grigore Antipa, ce invie istoria naturala prin proiectii, elemente 3D, holograme si plasme interactive, Muzeul de Geologie, unde vei gasi cea mai mare colectie de flori de mina din tara sau Muzeul Taranului Roman, ce sarbatoreste folclorul romanesc de demult. In apropiere vei intalni si Memorialul Renasterii, un tribut adus victimelor Revolutiei din '89.

Cum sa te bucuri din plin de experienta

Poti simti cu adevarat vibratia unui oras doar printr-o plimbare la pas, asa ca un hotel de langa Gara de Nord Bucuresti iti ofera acces facil atunci cand pui piciorul pentru prima data in oras, fiind si punctul ideal din care sa iti incepi explorarea. Iar dupa o zi incarcata de istorie, o camera confortabila la Ibis, hotelul de 3 stele de langa Gara de Nord Bucuresti iti asigura o odihna binemeritata.

Rezerva o camera la Hotel Ibis Bucuresti Gara de Nord!

alte evenimente in apropiere

Constanta
Muzeul Marinei Romane

Muzeul Marinei Romane

Aflati mai multe
Romania
Concert Andre Rieu

Concert Andre Rieu

De la 11. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

De la 10. 6. 2016 pana la 19. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Sibiu Jazz Festival 2016

Sibiu Jazz Festival 2016

De la 23. 5. 2016 pana la 25. 5. 2016
Aflati mai multe