Piata Unirii – Bucuresti

Piata Unirii – Bucuresti

Hotel Novotel Bucuresti City Center se afla la cateva minute de mers pe jos de una dintre cele mai mari piete din Bucuresti. Piata Unirii se afla chiar in centrul Capitalei, la intersectia dintre sectoarele 1, 2, 3 si 4. Acesta este unul dintre cele mai importante noduri de transport din Bucuresti, fiind totodata marginit de o serie de atractii turistice si centre comerciale de proportii.

Piata Unirii din Bucuresti – scurt istoric

Piata Unirii din Bucuresti este traversata de bulevardul cu acelasi nume, care a fost construit in epoca comunista sub numele de Bulevardul Victoria Socialismului si care a fost inspirat de Champs-Elysees din Paris. Piata Unirii a fost amenajata pe locul unor foste hale uriase construite la ordinul lui Cuza. In anii ’30, in timpul regelui Carol al II-lea, o parte dintre aceste hale au fost desfintate, iar in locul lor au fost amenajate spatii verzi cu flori si fantani arteziene. De-a lungul timpului, in zona s-au ridicat o serie de constructii masive ca parte a planului de modernizare pus la punct de fostul regim comunist, care a schimbat complet peisajul Bucurestiului.

Piata Unirii astazi

Astazi Piata Unirii este kilometrul zero al Bucurestiului, fiind una dintre cele mai aglomerate din Capitala. Parcul pitoresc din centrul sau este un loc indragit de localnici si turisti deopotriva, in timp ce magazinele din zona sunt favoritele celor pasionati de cumparaturi, inclusiv Cocor si Unirea Shopping Center. Langa Piata Unirii din Bucuresti se afla si Hanul lui Manuc, o cladire istorica importanta, faimoasa pentru faptul ca acolo a fost semnat Tratatul de la Bucuresti din 1812, in urma caruia Imperiul Rus a ocupat teritoriul Principatului Moldovei dintre Prut si Nistru.

Vrei sa vizitezi Piata Unirii din Bucuresti? Rezerva o camera la Hotel Novotel Bucuresti City Center situat la doar câteva minute de mers pe jos!

Informatii privind evenimentul:

Piata Unirii

alte evenimente in apropiere

Constanta
Muzeul Marinei Romane

Muzeul Marinei Romane

Aflati mai multe
Romania
Concert Andre Rieu

Concert Andre Rieu

De la 11. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

De la 10. 6. 2016 pana la 19. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Sibiu Jazz Festival 2016

Sibiu Jazz Festival 2016

De la 23. 5. 2016 pana la 25. 5. 2016
Aflati mai multe