Palatul Mogosoaia, gazda festivalului Fall in Love

Palatul Mogosoaia, gazda festivalului Fall in Love

Odata cu finalul lunii august marcam si terminarea oficiala a sezonului estival si a perioadei concediilor. Pana atunci, majoritatea isi va fi luat doza de mare, munte si strazi strabatute in alte tari. Care e cea mai potrivita metoda pentru a incheia sezonul in plina glorie, daca nu un festival cu unii dintre cei mai cautati artisti ai momentului, de care sa va bucurati intr-un cadru verde, intins, in apropierea hotelului Ibis Styles Bucuresti Erbas? Vorbim, desigur, despre Fall in Love Festival, de la Palatul Mogosoaia, care se desfasoara la final de august.

Palatul lui Constantin Brancoveanu, loc de vizita pentru Regina Maria si Winston Churchill

Istoria Palatului Mogosoaia incepe in 1681, cand domnitorul Constantin Brancoveanu incepe sa cumpere teren in zona, pentru a-si construi o cladire, in stilul deja caracteristic. Aceasta a fost finalizata in 1702. Dupa ce voievodul si-a gasit sfarsitul tragic la Constantinopol, 12 ani mai tarziu, palatul a trecut de la un mostenitor la altul, fiind invadat, de cateva ori, de catre otomani.

In 1832, palatul a trecut in familia domnitorului Gheorghe Bibescu, iar cativa ani mai tarziu, ajuns in proprietatea succesoarei acestuia, Martha Bibescu, a cunoscut o perioada in care elita societatii isi dadea intalnire in saloanele elegante. Astfel, a fost vizitat de catre Charles de Gaulle, Marcel Proust, Regele Alfonso al XIII-lea al Spaniei, Regele Carol I, Regina Maria, Regele Ferdinand I sau Winston Churchill. Dupa 1945 locatia a fost nationalizata, iar acum puteti vizita si admira Muzeul de Arta Brancoveneasca, o martuire a unor vremuri apuse.

Gradina Palatului, gazda celor mai frumoase festivaluri

Cati dintre noi avem ocazia sa dansam chiar in locurile prin care s-au plimbat regi si diplomati? Acum aveti ocazia sa o faceti, in cadrul festivalului Fall in Love, de la sfarsitul lunii august. Anul acesta nume consacrate pasesc pe scena festivalului de la Palatul Mogosoaia. Printre ele ii amintim pe Liam Gallagher, Underworld, Disclosure DJ Set, Kaiser Chiefs sau Kovacs. Line-up-ul contine si trupe romanesti, precum Robin and the Backstabbers, The Mono Jacks, Suie Paparude sau FiRMA.

Iar pentru o experienta completa, plimbandu-va pe aleile batatorite veti gasi mancare din bucataria internationala, bauturi reci si aromate si deserturi care sa va tina nivelul energiei ridicat, pentru ambele zile ale festivalului.

Ajungi usor la festival, de la Hotel Ibis Styles Bucuresti Erbas

Dupa ce consumi energia la festival, incarca-ti bateriile intr-un hotel din nordul Bucurestiului, unde vei gasi tot confortul de care ai nevoie. Alege o camera la hotelul Ibis Styles Erbas, de unde ajungi rapid atat la Palatul Mogosoaia, cat si la punctele centrale ale Bucurestiului, daca decizi o vizita prelungita.

Rezerva acum o camera la Hotel Ibis Styles Bucuresti Erbas!

Rezervati-va sejurul

alte evenimente in apropiere

Constanta
Muzeul Marinei Romane

Muzeul Marinei Romane

Aflati mai multe
Romania
Concert Andre Rieu

Concert Andre Rieu

De la 11. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

De la 10. 6. 2016 pana la 19. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Sibiu Jazz Festival 2016

Sibiu Jazz Festival 2016

De la 23. 5. 2016 pana la 25. 5. 2016
Aflati mai multe