Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”

Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”

Esti pasionat de astronomie sau doar un simplu curios? Vrei sa descoperi impreuna cu cei mici constelatiile Carul Mare sau Orion, planetele din sistemul solar si alte fenomene rar intalnite? Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”, singurul centru stiintific public din Bucuresti, este locul din care pornesti in calatoria ta catre infinitul Univers.

Descopera spectacolul boltii ceresti

Cladirea declarata monument istoric in care se afla Observatorul Astronomic este in sine o atractie turistica, fiind o bijuterie arhitecturala. Aceasta a fost construita intre anii 1908-1910 din dorinta amiralului Vasile Urseanu, care, dupa trecerea in rezerva, s-a preocupat de a doua sa pasiune, studiul astrilor. Amiralul si-a dorit o casa care sa arate precum o corabie cu o cupola de observator, pentru a putea face observatii cu luneta si, in acelasi timp, sa aiba senzatia ca pluteste pe mare. Personalitatea care a pus bazele locului in care te invitam sa faci observatii astronomice afirma in urma cu zeci de ani: „Marina nu se face numai pe apa. Observatiile asupra cerului, trebuiesc facute si pe uscat.”

Fiecare tara se mandreste cu corpuri ceresti ce poarta numele unor oameni remarcabili. Noi nu facem exceptie! Exista asteroizi si comete ce poarta nume romanesti, iar acestea se intalnesc si pe Mercur, Venus sau pe Luna. 9495 Eminescu este asteroidul ce ii poarta numele celei mai indragite voci poetice din literatura romana. De asemenea, in onoarea astronomului si matematicianului Spiru Haret un crater de pe Luna a fost numit Haret.

Calca si tu pe urmele lui Galileo Galilei, prima persoana care s-a uitat la cer printr-un telescop, si descopera indeaproape singurul satelit natural si permanent al Pamantului, Luna. De asemenea, poti observa planetele si alte obiecte ceresti precum stele duble, roiuri stelare si chiar galaxii.

Viziteaza Observatorul Astronomic

Bucurati-va impreuna cu cei dragi de observatii astronomice solare sau nocturne, prezentari de planetariu sau de expozitiile temporare sau permanente. Acestea sunt ghidate de un pasionat astronom care va poarta intr-o calatorie spatiala ce te face sa revii cu drag de fiecare data cand vizitezi Capitala.

Centrul stiintific se afla pe B-dul Lascar Catargiu, nr. 21, la o scurta plimbare de Ibis Gara de Nord. Hotelul family friendly in care copiii tai sunt cazati gratuit si beneficiaza de prima masa a zilei cu -50% discount este perfect pentru vacanta ta impreuna cu familia si prietenii. Iar camerele standard, twin sau apartamentele de la hotelul din Bucuresti iti ofera toate facilitatile pentru ca vacanta ta sa fie exact asa cum visezi.

Rezerva-ti sejurul la Hotelul Ibis Gara de Nord Bucuresti!

Rezervati-va sejurul

alte evenimente in apropiere

Constanta
Muzeul Marinei Romane

Muzeul Marinei Romane

Aflati mai multe
Romania
Concert Andre Rieu

Concert Andre Rieu

De la 11. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

De la 10. 6. 2016 pana la 19. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Sibiu Jazz Festival 2016

Sibiu Jazz Festival 2016

De la 23. 5. 2016 pana la 25. 5. 2016
Aflati mai multe