Palatul Brukenthal

Palatul Brukenthal

Planuiesti o excursie la Sibiu, dar inca nu stii ce atractii turistice sa vizitezi in acest oras? Noi iti sugeram unul dintre cele mai importante muzee de arta din Romania: Galeria de Arta de la Palatul Brukenthal. Aflat in Piata Mare, la doar 10 minute de mers pe jos de Hotel Ibis Sibiu, acest muzeu minunat nu trebuie sa lipseasca de pe lista ta de obiective din Sibiu.

Palatul Brukenthal din Sibiu– scurt istoric

Palatul Brukenthal se afla in Piata Mare din Sibiu si este una dintre cele mai frumoase cladiri din acest oras. Construit la sfarsitul secolului al XVIII-lea in stil gotic tarziu, Palatul Brukenthal a fost resedinta oficiala a baronului von Brukenthal si sediu al colectiilor sale. Imediat dupa ce a fost finalizat, baronul si-a organizat colectiile de arta astfel incat sa poate fi vizitate de iubitorii de frumos, devenind astfel un fel de muzeu. Acest lucru se intampla cu trei ani inainte de deschiderea Muzeului Luvru din Paris. Cativa ani mai tarziu, muzeul a fost deschis in mod oficial, fiind astfel cea mai veche institutie de acest fel din Romania.

Astazi Palatul Brukenthal din Sibiu adaposteste Galeria de Arta si Biblioteca Muzeului National Brukenthal. Galeria de Arta Europeana cuprinde capodopere semnate de artisti de renume precum Jan van Eyck sau Pieter Bruegel cel Bătrân, in timp ce Galeria de Arta Romaneasca se mandreste cu o serie de lucrari semnate de cei mai importanti artisti romani, inclusiv Stefan Luchian, Nicolae Grigorescu si Nicolae Tonitza.

Program de vizitare

Palatul Brukenthal poate fi vizitat de marti pana duminica intre orele 10 si 18. Lunea si prima zi de marti din luna este inchis pe timp de vara, iar pe timp de iarna muzeul este inchis in fiecare zi de luni si marti. Pretul unui bilet pentru a vizita Galeria de Arta Europeana costa 20 de lei, iar intrarea la Galeria de Arta Romaneasca este 12 lei.

Ai ajus in Sibiu si vrei sa vizitezi Palatul Brukenthal? Rezerva o camera la Hotelul Ibis Sibiu situat la doar 10 minute de mers pe jos de muzeu.

Informatii privind evenimentul:

Piata Mare 4 - 5, Sibiu 550163

alte evenimente in apropiere

Muzeul Marinei Romane

Muzeul Marinei Romane

Aflati mai multe
Romania
Concert Andre Rieu

Concert Andre Rieu

De la 11. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

De la 10. 6. 2016 pana la 19. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Sibiu Jazz Festival 2016

Sibiu Jazz Festival 2016

De la 23. 5. 2016 pana la 25. 5. 2016
Aflati mai multe