Parcul Cismigiu

Parcul Cismigiu

Hotel Ibis Palatul Parlamentului este situat la doar cateva minute de mers pe jos de cea mai veche gradina publica din capitala Romaniei. Parcul Cismigiu este unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat in Bucuresti, indiferent de anotimp. Delimitat de bulevardele Regina Elisabeta, Schitu Magureanu si strada Stirbei Voda, Parcul Cismigiu ofera numeroase atractii turistice pentru vizitatorii sai.

Parcul Cismigiu – scurt istoric

Povestea Parcului Cismigiu incepe in 1779, cand domnitorul Alexandru Ipsilante porunceste construirea a doua cismele publice in Bucuresti, dar in scurt timp in zona s-a format o balta care a devenit un focar de infectie. Dupa aproximativ un secol, in 1847, zona este tranformata in gradina publica, fiind amenajata in stil englezesc dupa planurile peisagistului Wilhelm Mayer, directorul Gradinilor Imperiale din Viena. Pacul Cismigiu este primul loc din Romania in care au fost aclimatizate specii de arbori precum platanul, pinul rosu japonez, molidul rosu si magnolia roz. De-a lungul timpului, gradina publica a fost extinsa si infrumusetata in permanenta.

Atractii in Parcul Cismigiu

Parcul Cismigiu este unul dintre locurile frumoase din Bucuresti si care ofera numeroase activitati recreative. Gradina Cismigiu imbratiseaza 30.000 de metri patrati de luciu de apa, intinsi pe o suprafata de 1.3 kilometri. Este vorba despre lacul Cismigiu, unde poti face plimbari cu barca sau cu hidrobicicleta. In timpul verii, restaurantele din Cismigiu te asteapta intr-un cadru relaxant si un ambient placut, iar gradina publica ofera un adevarat spectacol floral. Iarna, patinoarul Cismigiu este locul de distractie ideal.

Vrei sa vizitezi Parcul Cismigiu?

Rezerva o camera in Hotelul Ibis Palatul Parlamentului situat la doar câteva minute de mers pe jos!

alte evenimente in apropiere

Muzeul Marinei Romane

Muzeul Marinei Romane

Aflati mai multe
Romania
Concert Andre Rieu

Concert Andre Rieu

De la 11. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

De la 10. 6. 2016 pana la 19. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Sibiu Jazz Festival 2016

Sibiu Jazz Festival 2016

De la 23. 5. 2016 pana la 25. 5. 2016
Aflati mai multe