Ateneul Roman

Ateneul Roman

Ateneul Roman este simbolul culturii nationale a Romaniei si unul dintre cele mai importante obiective turistice din Bucuresti. Situat in centrul capitalei, in Piata George Enescu, la doar 3 minute de mers pe jos de Hotel Mercure, Ateneul Roman este unul dintre locuri din Bucuresti pe care trebuie sa le vizitezi daca ai la dispozitie cateva ore libere. Sala de concerte a Ateneului Roman gazduieste cele mai importante evenimente culturale din Bucuresti.

Ateneul Roman – scurt istoric

Ateneul Roman a fost construit in perioada 1886-1888 cu bani dintr-o subscriptie publica, fondurile fiind stranse in urma organizarii unei loterii nationale. Apelul adresat romanilor - "Dati un leu pentru Ateneu!", a ramas celebru si in zilele noastre. Cladirea este o bijuterie arhitecturala, construita dupa planurile lui Alexandru Odobescu, care s-a inspirat din templele grecesti. Ateneul Roman isi intampina vizitatorii cu un hol impresionant care inglobeaza 12 coloane de marmura, amplasate pentru a sustine sala de concerte. Ateneul Roman este locul in care s-au lansat cei mai importanti muzicieni romani: George Enescu, Ion Voicu, Lola Bobescu, Radu Aldulescu si multi altii.

Ateneul Roman – program

Ateneul Roman este locul in care au loc concertele sustinute de Filarmonica "George Enescu" si cele mai importante festivaluri si concerte de muzica clasica din Romania. Daca ai ajuns in Bucuresti, rezerva-ti cateva ore pentru a participa la un spectacol gazduit de scena Ateneului Roman.

Vrei sa vizitezi Ateneul Roman? Rezerva o camera in Hotel Mercure Bucuresti City Center, situat la doar 3 minute de mers pe jos.

Informatii privind evenimentul:

Str. Franklin, nr. 1-3, Sector 1

alte evenimente in apropiere

Muzeul Marinei Romane

Muzeul Marinei Romane

Aflati mai multe
Romania
Concert Andre Rieu

Concert Andre Rieu

De la 11. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

De la 10. 6. 2016 pana la 19. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Sibiu Jazz Festival 2016

Sibiu Jazz Festival 2016

De la 23. 5. 2016 pana la 25. 5. 2016
Aflati mai multe