Muzeul Theodor Aman

Muzeul Theodor Aman

Prima casa-atelier de artist din Romania, Muzeul Theodor Aman, pastreaza atmosfera vietii private din perioada Belle Epoque. Colectia acesteia este constituita dintr-o selectie de picturi, mobilier si alte obiecte personale ce i-au apartinut lui Theodor Aman. Spatiul dedicat artei te indeamna la visat si te transporta in perioada finalului de secol XIX.

Descopera primul muzeu de arta din capitala

Casa a fost construita in anul 1868 dupa proiectele pictorului care si-a dorit ca usa locuintei lui sa fie deschisa pentru toti iubitorii artei. Din 1908 visul artistului s-a implinit, iar ocazia de a patrunde in universul celui care a intemeiat primele scoli romanesti de arte frumoase de la Iasi si Bucuresti este posibila si astazi, dupa mai bine de 100 de ani.

Arhitectura cladirii este inedita, stilul eclectic predomina si se imbina armonios cu elemente neoclasice si renascentiste. In interiorul acesteia se regaseste cea mai mare parte a lucrarilor pictorului Theodor Aman, iar acestea sunt expuse pe pereti precum intr-o locuinta obisnuita.

De asemena, poti admira pictura murala, vitraliile, decoratiile pictatate pe tamplarie, mobilierul casei care se integreaza minunat in fiecare camera si alte obiecte personale care i-au apartinut lui Theodor Aman. Centrul de interes al casei este, desigur, atelierul primului artist modern roman. Cum intri in aceasta incapere te surprinde frumusetea decorului interior in stil gotic.

Atmosfera din primul muzeu de arta din capitala este primitoare si este usor de identificat cu spiritul perioadei in care Bucurestiul a fost denumit Micul Paris. Aceste caracteristici fac din Muzeul Theodor Aman o casa in care ti-ar face placere sa locuiesti macar pentru cateva zile.

Viziteaza Muzeul Theodor Aman

Descopera alaturi de familia si prietenii tai atractiile turistice din zona centrala a Bucurestiului! Printre acestea se afla Muzeul National de Arta al Romaniei, Palatul Parlamentului sau Muzeul Theodor Aman. Locuinta autentica de pe strada C. A. Rosetti nr. 8 va asteapta de miercuri pana duminica intre orele 10:00 si 18:00. De asemenea, in incinta celui mai vechi muzeu memorial din Romania au loc periodic evenimente culturale si artistice.

Pentru a ajunge in locurile pe care iti doresti sa le vizitezi printr-o scurta plimbare pe jos, te sfatuim sa alegi un hotel situat in centrul celui mai mare oras din Romania. Recomandarea noastra pentru tine este Hotel Mercure Bucuresti, cel mai chic hotel boutique din centrul capitalei.

La restaurantul hotelului de patru stele din Bucuresti, WINESTONE®,  puteti sa serviti un meniu de pranz satios si o cina savuroasa realizate cu migala de Chef Mona Vasile. Apoi puteti sa va incarcati cu energie in camerele confortabile ale hotelului, al carui decor este desprins din partiturile lui George Enescu.

Porneste in calatoria ta prin Micul Paris de la Hotel Mercure Bucharest City Centre!

alte evenimente in apropiere

Constanta
Muzeul Marinei Romane

Muzeul Marinei Romane

Aflati mai multe
Romania
Concert Andre Rieu

Concert Andre Rieu

De la 11. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

De la 10. 6. 2016 pana la 19. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Sibiu Jazz Festival 2016

Sibiu Jazz Festival 2016

De la 23. 5. 2016 pana la 25. 5. 2016
Aflati mai multe