Muzeul National George Enescu - Bucuresti

Muzeul National George Enescu - Bucuresti

Muzeul National "George Enescu" se afla la doar cateva minute de mers pe jos de Hotelul Mercure Bucuresti City Center, fiind un loc minunat in care sa iti petreci o dupa-amiaza relaxanta. In superbul Palat Cantacuzino ce gazduieste Muzeul "George Enescu" poti admira documente si obiecte personale ale faimosului muzician.

Muzeul National "George Enescu" – scurt istoric

Muzeul National "George Enescu" a fost infiintat in 1956, fiind gazduit intr-una dintre cele mai frumoase cladiri din Bucuresti, Palatul Cantacuzino. Usor de recunoscut gratie intrarii somptoase cu o copertina uriasa in stil Art Nouveau, cladirea este o adevarata bijuterie arhitectonica construita in 1903 de catre Gheorghe Grigore Cantacuzino, denumit Nababul. Dupa moartea acestuia, fiul sau Mihail impreuna cu sotia sa Maruca au intrat in posesia minunatei cladiri. Dupa moartea lui Mihail G. Cantacuzino, Maruca se casatoreste cu George Enescu, cuplul locuind in Palatul Cantacuzino. Dupa moartea marelui compozitor, cladirea est transformata intr-un muzeu dedicat vietii si operelor marelui compozitor.

Program de vizitare

In cele trei sali ale Muzeului National "George Enescu" poti admira o expozitie permanenta ce cuprinde fotografii, manuscrise, diverse diplome si decoratii, inclusiv medalia Legiunii Franceze de Onoare, desene, instrumente muzciale, fracul si costumul de academician al Academiei Romane al lui George Enescu, precum si masca mortuara si mulajul mainilor artistului.

Muzeul National "George Enescu" este deschis publicului de marti pana duminica, intre orele 10 si 17. Un bilet intreg este 6 lei, iar in fiecare zi de 26 a lunii intrarea in muzeu este libera.

Daca esti fascinat de muzica si viata lui George Enescu, atunci rezerva o camera la Hotelul Mercure Bucuresti City Center, aflat la doar cateva minute de mers pe jos de Muzeul National "George Enescu". Cel mai trendy boutique hotel din Bucuresti, Hotelul Mercure Bucuresti City Center se mandreste cu un concept creionat in jurul operelor de referinta ale compozitorului George Enescu.

 

Informatii privind evenimentul:

Calea Victoriei, nr. 141, sector 1

alte evenimente in apropiere

Muzeul Marinei Romane

Muzeul Marinei Romane

Aflati mai multe
Romania
Concert Andre Rieu

Concert Andre Rieu

De la 11. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

De la 10. 6. 2016 pana la 19. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Sibiu Jazz Festival 2016

Sibiu Jazz Festival 2016

De la 23. 5. 2016 pana la 25. 5. 2016
Aflati mai multe