Singurul muzeu aeronautic din tara

Singurul muzeu aeronautic din tara

Stiai ca...

…primul zbor din istoria omenirii, cu un obiect mai greu decat aerul, i se datoreaza lui Traian Vuia? S-a intamplat in 18 martie 1906.

…Traian Vuia a proiectat „aeroplanului-automobil”, dar proiectul a fost respins de specialistii de la Academia de Stiinte din Paris?

…primul aparat de zbor romanesc, inventat, construit si pilotat de un roman ii apartine lui Aurel Vlaicu? Vlaicu a reusit sa il ridice de la sol la 3-4 metri, in 17 iunie 1910.

…in 16 decembrie 1910, Henri Coanda a zburat cu primul avion cu reactie, inventat de el?

Lucruri pe care nu le gasesti nicaieri in alta parte

Afli aceste detalii si multe alte lucruri incitante din istoria aviatiei romanesti, daca vizitezi Muzeul Naţional al Aviaţiei Romane.

Infiintat in 1990, este amplasat – din 2009 – in zona de nord a Bucurestiului, in preajma aerodromului militar Pipera. Cazeaza-te la Ibis Styles Bucharest Erbas, cel mai cool hotel din nordul capitalei, ca sa fii aproape de acest loc si de alte puncte de atractie din zona. De la hotel, ajungi in cateva minute cu masina pe Strada Fabrica de Glucoza nr. 2-4, unde se afla muzeul.
Expozitiile de la Muzeul Naţional al Aviaţiei Romane se afla atat in doua hangare, cat şi in aer liber.

Vizitand primul hangar descoperi istoria aeronauticii, de la inceputuri pana in anul 1959. Sunt expuse replica avionului Vuia nr.1, machete ale unor avioane realizate de Traian Vuia, Aurel Vlaicu, Henri Coanda, precum si obiecte care le-au apartinut.

Tot aici vezi modele de avioane din Al Doilea Razboi Mondial, echipamente militare din epoca, alte aparate de zbor, fotografii, medalii, brevete.

O piesa importanta este Ordinul Naţional „Virtutea aeronautica”. Este primul ordin din lume cu specific aeronautic. A fost instituit de regele Carol al II-lea, in 1930.

Avioane din anii ’60 -’70, simulatoare de zbor, tehnica de radiolocaţie şi artilerie antiaeriana se gasesc in hangarul al doilea. Iar in expozitia organizata in aer liber vezi avioane cu motor clasic, avioane cu reactie, elicoptere, tunuri antiaeriene şi rachete sol-aer, armament antiaerian, aparate de zbor agricole si altele.

Un punct de atractie al muzeului este „aleea” refacuta in stilul Bucurestiului interbelic. Pavajul, lampile, magazinele, chioscul de ziare, cafenelele, cinematograful te poarta inapoi in timp.

Dupa o calatorie in trecut, revino intr-un prezent plin de culoare

Dupa ce ti-ai incheiat vizita la Muzeul Naţional al Aviatiei Romane, singura institutie cu profil aeronautic din tara, poti sa faci shopping in Promenada Mall, care se afla in drum spre Ibis Styles Bucharest Erbas, hotelul tau preferat din nordul Bucurestiului

Amenajat in stil pop-art, Ibis Styles Bucharest Erbas este un hotel dinamic si efervescent de care te indragostesti definitiv, odata ce i-ai trecut pragul.

Rezerva acum camera la hotel Ibis Styles Bucharest Erbas!

Rezervati-va sejurul

alte evenimente in apropiere

Constanta
Muzeul Marinei Romane

Muzeul Marinei Romane

Aflati mai multe
Romania
Concert Andre Rieu

Concert Andre Rieu

De la 11. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

De la 10. 6. 2016 pana la 19. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Sibiu Jazz Festival 2016

Sibiu Jazz Festival 2016

De la 23. 5. 2016 pana la 25. 5. 2016
Aflati mai multe