De ce sa vizitezi Manastirea Casin?

De ce sa vizitezi Manastirea Casin?

1. Construita in cartierul Domenii, biserica pe care o stim drept Manastirea Casin se afla pe Bulevardul Marasti din sectorul 1, in apropiere de Arcul de Triumf. Știai ca Manastirea Casin nu este, de fapt, un asezamant monahal? A preluat numele de la o strada din apropiere, denumita astfel dupa o localitate din judetul Bacau, in care au avut loc lupte, in Primul Razboi Mondial. De aceea, biserica aminteste de jertfele eroilor romani, cazuti acolo. Și este – in mod simbolic – un monument in memoria lor.

Se ajunge foarte usor la ea, daca pornesti – de pilda – de la Hotel Pullman Bucharest World Trade Center, unde poti sa locuiesti in conditii excelente, cat te afli in Bucuresti.

2. Este una dintre cele mai mari biserici ortodoxe din Bucuresti. Are 42 de metri lungime, 29 de metri latime, iar turla centrala este inalta de 50 de metri. Este, totodata, si un lacas de cult foarte iubit. In trecut, oamenii veneau aici din cartiere bucurestene indepartate. Sau din localitati invecinate. Acestia s-au casatorit aici. Aici si-au botezat copiii. Și-apoi au ramas aproape.

3. Biserica este o bijuterie arhitecturala si combina stilul brancovenesc cu arhitectura bizantina. Silueta ei impozanta domina locul. Intai, ai de urcat 12 trepte de piatra, care te duc in pridvorul deschis. Pe masura ce te apropii, vezi coloanele decorate cu simboluri vechi, romanesti. Printre arcade zaresti usile grele de la intrare, cu basoreliefuri turnate in bronz, reprezentandu-i pe Sfintii Apostoli Petru si Pavel si pe Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril. In stanga si in dreapta usilor peretele este placat cu marmura. Și acoperit cu icoane din mozaic. 

4. Interiorul bisericii fascineaza. Zidurile si podelele sunt acoperite cu placi mari de marmura alba si roz. Iconostasul e din marmura si alabastru. Iar pe pereti sunt asezate icoane din mozaic de sticla de Murano – primele de acest fel din Romania.

5. Biserica are o istorie zbuciumata. Piatra ei de temelie s-a pus in 1935, iar trei ani mai tarziu lacasul era in picioare. Dar, odata cu Al Doilea Razboi Mondial, lucrarile au fost oprite, pana in 1946. Munca la definitivarea acesteia a continuat pana in 1956, cand  comunistii au inchis-o si pe preotul paroh l-au bagat in inchisoare. Biserica a fost redeschisa in 1960. Lucrarile de amenajare au fost reluate doi ani mai tarziu si au continuat decenii la rand. Ar mai fi de spus ca, printr-un miracol, Casinul a scapat de la demolare, in 1987. Se spune ca doar rugaciunile preotilor si ale enoriasilor au salvat biserica.

Viziteaza Manastirea Casin si fa o plimbare pe Șoseaua Kiseleff, unde descoperi multe locuri incarcate de istorie. Iar dupa ce explorezi zona, reintoarce-te la Hotel Pullman Bucharest World Trade Center. Relaxeaza-te aici dupa o zi plina! Esti mereu binevenit!

Rezerva acum camera la Hotel Pullman Bucuresti!

Rezervati-va sejurul

alte evenimente in apropiere

Constanta
Muzeul Marinei Romane

Muzeul Marinei Romane

Aflati mai multe
Romania
Concert Andre Rieu

Concert Andre Rieu

De la 11. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

De la 10. 6. 2016 pana la 19. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Sibiu Jazz Festival 2016

Sibiu Jazz Festival 2016

De la 23. 5. 2016 pana la 25. 5. 2016
Aflati mai multe