Istoria hotelului Novotel

Istoria hotelului Novotel

Hotelul Novotel este amplasat pe locul primei cladiri a Teatrului National Bucuresti, a carui fatada a fost mentinuta in procesul renovarii pentru frumusetea arhitecturala si semnificatia culturala pe care a detinut-o.

Fatada din sticla transmite designul contemporan si avangardismul oraselor mari. Cu toate acestea, hotelul a pastrat farmecul trecutului bogat al Bucurestiului de alta data, in care oamenii ieseau la promenada pe Calea Victoriei, iar eleganta caracteriza tinutele de fiecare zi. Energia acelui oras poate fi simtita si astazi, pasind inauntrul hotelului.

Un veac de piese de teatru

Teatrul National (Teatrul cel Mare) a fost construit in perioada 1848-1852, iar istoria sa a fost scrisa pornind de la nume vechi, precum Ion Heliade Radulescu, Ion Campineanu sau Alexandru Ghica. Prima reprezentatie a avut loc la data de 31 decembrie 1852, cu piesa „Zoe sau Un amor romanesc”, urmata de piese clasice, jucate pe marile scene ale lumii. Marii actori romani si-au petrecut o buna parte din viata acolo unde astazi este receptia hotelului Novotel.

Sali elegante, saloane fastuoase, inalta societate bucuresteana adusa de calesti trase de cai – toate se regaseau in locatia de pe Calea Victoriei. Sala mare, admirata acum in fotografii, era atat de maiestuoasa, incat putea fi in competitie cu orice sala a teatrelor mari din Occident: numara trei randuri de loje, era acoperita de un tavan circular deosebit si imbogatita cu un candelabru central.

In anul 1940, dupa aproape un secol de functionare, teatrul a fost afectat de un cutremur puternic, in urma caruia structura cladirii a avut de suferit. La cativa ani dupa renovare, la 24 august 1944 Bucurestiul a fost bombardat, iar teatrul a fost partial distrus. Climatul social si politic a ingreunat procesul de reparatie, motiv pentru care locatia a fost mutata in Piata Universitatii – sediul actual – in anul 1973.

Cazare in centrul Bucurestiului, nou si vechi

Daca vrei sa petreci cateva zile in Bucuresti, alege o cazare intr-o locatie eleganta, cu multe povesti de spus si toate facilitatile incluse. Descopera Calea Victoriei altfel decat ai vazut-o, poate, pana acum.

Rezerva acum o camera la Hotel Novotel!

Rezervati-va sejurul

alte evenimente in apropiere

Constanta
Muzeul Marinei Romane

Muzeul Marinei Romane

Aflati mai multe
Romania
Concert Andre Rieu

Concert Andre Rieu

De la 11. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

De la 10. 6. 2016 pana la 19. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Sibiu Jazz Festival 2016

Sibiu Jazz Festival 2016

De la 23. 5. 2016 pana la 25. 5. 2016
Aflati mai multe