Festivalul „Sighisoara medievala”

Festivalul „Sighisoara medievala”

„Sighisoara medievala” este cel mai mare si mai longeviv festival din Romania. Acesta are loc anual in Sighisoara la finalul lunii iulie in orasul in care se afla singura cetate medievala din Europa ce este locuita si astazi. Evenimentul asteptat anual de mii de oameni te introduce intr-o poveste plina de farmec.

Descopera spectacolul de culori din Sighisoara

O calatorie in Sighisoara in perioada in care se desfasoara evenimentul desprins din trecut este asemenea unei intoarceri in timp intr-un univers magic cu printese si razboinici neinfricati.

Intr-o locatie de basm sunt gata sa fie descoperite ceramica viu colorata, bijuteriile de diverse forme si marimi, reprezentatiile de dans in care descoperi tinute multicolore, concertele de muzica medievala sau folk, tabere in care inveti sa tragi cu arcul si multe alte activitati nemaiintalnite astazi, pe care te lasam sa le descoperi singur.

Sarbatoarea desfasurata in fiecare vara in Sighisoara reprezinta o oportunitate de a vedea modul in care oamenii traiau, luptau si supravietuiau in Evul Mediu. De asemenea, este ocazia perfecta in care poti sa inveti de la mesterii locali si sa explorezi cetatea. In final, e posibil sa nu mai vrei sa te intorci in prezent la agitatia cotidiana. 

Evenimentul de mari dimensiuni a fost infiintat in 1992 si este pionierul acestui tip de festivitate in Romania. Aceasta este un punct de reper in viata cultural-artistica a Sighisoarei si, totodata, a Transilvaniei.

Descopera Cetatea Sighisoarei

Principala atractie din Sighisoara in timpul verii este „Sighisoara medievala”. Aceasta are loc an de an la sfarsitul lunii iulie. De asemenea, orasul din inima Ardealului este anual gazda mai multor evenimente distractive precum „Sighisoara International Blues Festival”, „Festivalul International de Arta si Film” sau „Festival de Folk”.

In fiecare an ai sansa sa descoperi o alta poveste ce prinde viata la „Sighisoara medievala”. An de an, cetatea este animata de femei cu rochii lungi, luptatori neinfricati, mesteri sarguinciosi sau bucatari talentati care te intampina cu tot felul de bunatati traditionale.

Viziteaza si tu orasul colorat si vesel intr-un sejur la unul dintre hotelurile de top din perla Transilvaniei, Mercure Sighisoara Binderbubi, hotelul pet friendly si family friendly ce dispune de toate facilitatile de care ai nevoie pentru ca vacanta ta sa fie perfecta.

Hai in vacanta la Hotel Mercure Sighisoara Binderbubi!

Rezervati-va sejurul

alte evenimente in apropiere

Muzeul Marinei Romane

Muzeul Marinei Romane

Aflati mai multe
Romania
Concert Andre Rieu

Concert Andre Rieu

De la 11. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

De la 10. 6. 2016 pana la 19. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Sibiu Jazz Festival 2016

Sibiu Jazz Festival 2016

De la 23. 5. 2016 pana la 25. 5. 2016
Aflati mai multe