Descopera imprejurimile Sighisoarei: Cetatea Saschiz

Descopera imprejurimile Sighisoarei: Cetatea Saschiz

La doar 20 de kilometri de orasul Sighisoara se gaseste un loc pasnic in care se afla si cetatea ce ii poarta numele, Saschiz. Atmosfera calma te imbie la visare, dar e bine de stiut ca in aceste locuri candva aceasta pace a fost castigata prin razboi.

Plimbari pe drumuri transilvanene

Cetatea Saschiz se afla la 2 kilometri de comuna cu acelasi nume, lucru mai putin obisnuit. Aceasta departare de oras are un motiv bine intemeiat, ea a fost ridicata pentru a apara inca sase comune aflate in imprejurimi. Astazi inca mai poti admira zidurile de aparare inalte de pana la 7-9 metri, dar si turnurile de colt si de poarta.

In incinta fortificatiei se afla si acum o fantana care a masurat 65 de metri adancime. Batranii locului spun ca fundul fantanii comunica cu un tunel care duce pana in mijlocul comunei. Tot batranii te indeamna sa vizitezi si biserica ce a fost gandita in acelasi timp si ca fortareata, nu doar ca lacas de cult.

In acest loc pitoresc te bucuri sa descoperi uriasul turn cu ceas, copie a celui de la Sighisoara, simbol al puterii economice a Saschizului. Sferturile de ora ale acestuia sunt batute de o statuie de lemn numita Bogdan, ce tine un clopot in mana.

Vacanta ta nu trebuie sa se limiteze doar la atractiile turistice pe care toti le viziteaza. Descopera locuri noi si creeaza amintiri in zonele din apropierea orasului in care se afla singura Cetate Medievala locuita si astazi. Nu ai nevoie de mai mult de o zi pentru a vizita aceste locuri de basm. Asa ca trezeste-te dis de dimineata, serveste micul dejun la restaurantul Lorelei si porneste de la hotelul din centrul Sighisoarei, Mercure Binderbubi, catre cetatea care merita explorata si imortalizata in fotografii.

Rezerva camera la Hotel Mercure Sighisoara Binderbubi!

Rezervati-va sejurul

alte evenimente in apropiere

Muzeul Marinei Romane

Muzeul Marinei Romane

Aflati mai multe
Romania
Concert Andre Rieu

Concert Andre Rieu

De la 11. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

De la 10. 6. 2016 pana la 19. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Sibiu Jazz Festival 2016

Sibiu Jazz Festival 2016

De la 23. 5. 2016 pana la 25. 5. 2016
Aflati mai multe