Cetatea Medievala din Sighisoara

Cetatea Medievala din Sighisoara

Paseste pe urmele lasate de istorie intr-una dintre cele mai bine conservate cetati din lume si singura cetate medievala din Europa ce este inca locuita: Cetatea Medievala din Sighisoara. Casutele multicolore te vor cuceri din prima clipa, iar farmecul plimbarilor interminabile pe stradutele cochete, te va face sa revii mereu cu drag in micul tinut transilvanean.

Descopera Cetatea Medievala din centrul Transilvaniei

Sighisoara este un adevarat oras-muzeu ce a fost fondat in secolul al XII-lea de sasii care s-au stabilit aici. Orasul ce face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO din anul 1999, gazduieste Cetatea Medievala din Sighisoara, cea mai mare cetate medievala din Europa locuita fara intrerupere.

Sighisoara este locul ideal in care sa inveti mai multe despre istoria locului si, totodata, un loc romantic in care sa te ratacesti impreuna cu perechea ta printre strazile inguste si sa observi casutele fermecatoare ale oamenilor de diferite nationalitati, care traiesc impreuna in armonie.

In anul 1280 a fost ridicata Cetatea Medievala din Sighisoara, ce era formata din 14 turnuri, dintre care noua mai pot fi in admirate si astazi. Turnul cu Ceas, cel mai inalt dintre ele, are 64 de metri inaltime si este un simbol al orasului si un obiectiv turistic pe care trebuie neaparat sa-l vezi. Pe celelalte opt te lasam sa le descoperi singur plimbandu-te impreuna cu cei dragi.

Viziteaza Sighisoara

Indiferent de anotimp, cladirile emblematice pe care urmeaza sa le descoperi in Sighisoara spun o poveste aparte. Printre acestea se numara Casa cu Cerb, Casa Vlad Dracul, Biserica din Deal, Scara acoperita, Casa Venetiana si altele pe care nu vrem sa ti le dezvaluim inca, o vei face tu singur atunci cand vei veni in vacanta.

Povestea medievala trebuie sa continue si in hotelul in care urmeaza sa-ti rezervi camerele impreuna cu cei dragi si sa degusti mancare locala. Hotelul Mercure Sighisoara Binderbubi iti ofera o priveliste minunata spre Cetatea Medievala din Sighisoara, la care ajungi in mai putin de 10 minute.

Camerele de la Mercure Sighisoara Binderbubi, hotelul de patru stele din Transilvania, sunt confortabile, au un design interior clasic, cu specific tirolez si sunt foarte spatioase. De asemenea, vacanta ta nu ar fi completa fara o sesiune de masaj sau poate mai multe, in centrul Spa Blumengarten.

Rezerva-ti acum vacanta la Hotelul Mercure Sighisoara Binderbubi

alte evenimente in apropiere

Muzeul Marinei Romane

Muzeul Marinei Romane

Aflati mai multe
Romania
Concert Andre Rieu

Concert Andre Rieu

De la 11. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

De la 10. 6. 2016 pana la 19. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Sibiu Jazz Festival 2016

Sibiu Jazz Festival 2016

De la 23. 5. 2016 pana la 25. 5. 2016
Aflati mai multe