Centrul Vechi din Sibiu

Centrul Vechi din Sibiu

Vrei sa descoperi farmecul Transilvaniei? Plimba-te pe stradutele pitoresti ale Sibiului, prin frumoasele piete publice sau peste Podul Minciunilor. Iti propunem noi un tur. Citeste mai departe!

Hai sa facem impreuna o plimbare prin orasul Sibiu!

De la hotelul Ibis Sibiu porneste turul inspre strada Cetatii. Priveste zidurile din secolul al XV lea care sunt strajuite de Turnul Archebuzierilor, Turnul Olarilor si Turnul Dulgherilor. Acestea sunt numite dupa breslele care aparau orasul.

De asemenea, aici gasesti si vechiul bastion sau Turnul Gros, cladirea care astazi gazduieste Filarmonica de Stat. Nu ezita sa-i calci pragul deoarece sala Thalia, asa cum este ea numita astazi, este departe de a fi doar o cladire frumoasa. In aceasta au loc spectacole care ii impresioneaza si pe cei mai pretentiosi spectatori.

Continua apoi plimbarea pe strada Al. Papiu Ilarian si mergi pe strada pietonala a Sibiului, bulevardul Nicolae Balcescu, iar apoi indreaptati pasii catre strada Mitropoliei. Aici descoperi Casa cu Cariatide, Biserica Reformata, Catedrala Ortodoxa si Biserica Evanghelica Sfantul Ioan.

Dupa ce ai facut cateva fotografii, trebuie sa vezi si Orasul de Jos. Ca sa ajungi acolo mergi pe strada Centumvirilor. Aici se afla Teatrul Gong, Liceul de Arta si Casa Altemberger, care gazduieste Muzeul de Istorie.

Daca inca te mai tin picioarele, mergi de-a lungul zidurilor si traverseaza Pasajul Scarilor. Apoi treci pe sub Turnul Scarilor si admira Biserica Evanghelica. Dupa aceea, traverseaza Piata Huet si descopera Podul Minciunilor. Ai grija, legenda spune ca podul nu rezista sub greutatea vorbelor lipsite de adevar. Noi te-am prevenit!

Daca ai fost sincer, ajungi in Piata Mica, unde ai multe de vizitat: Casa Artelor, Muzeul de Istorie a Farmaciei, Turnul Sfatului, Muzeele Emil Sigerius si Franz Binder. Neaparat trebuie sa urci in Turnul Sfatului, in niciun alt loc nu te bucuri de o priveliste atat de frumoasa asupra orasului transilvanean.

Dupa ce treci de Turnul Sfatului, ajungi in Piata Mare. Aceasta este vegheata de Muzeul National Brukenthal, Biserica Romano-Catolica, Primaria orasului, Casa Haller sau Casa Lutsch.

Ai obosit? Te intelegem. Vino sa iei cina la restaurantul hotelului din centrul orasului Sibiu, La Table. Ultima oprire? Flower Room! Confortul si decorul camerei sunt perfecte pentru a te odihni si pentru a fi plin de energie pentru urmatoarea zi de vacanta in Hermannstadt. Asa cum era numit orasul Sibiu atunci cand au fost construite cladirile pe care le-ai admirat de-a lungul zilei.

Rezerva camera la Hotel Ibis Sibiu!

Rezervati-va sejurul

alte evenimente in apropiere

Constanta
Muzeul Marinei Romane

Muzeul Marinei Romane

Aflati mai multe
Romania
Concert Andre Rieu

Concert Andre Rieu

De la 11. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

De la 10. 6. 2016 pana la 19. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Sibiu Jazz Festival 2016

Sibiu Jazz Festival 2016

De la 23. 5. 2016 pana la 25. 5. 2016
Aflati mai multe