Inspiratie din Italia Medievala: Casa Venetiana din Sighisoara

Inspiratie din Italia Medievala: Casa Venetiana din Sighisoara

Ce au in comun orasul care a detinut titlurile celui mai puternic centru economic si celui mai rafinat loc al Europei si un orasel din centrul Romaniei? Nimic, am fi inclinati sa declaram spontan. Am avea partial dreptate: istoric si geografic, Venetia si Sighisoara sunt la mare distanta, iar evolutiile economice si politice au pus-o pe prima in atentia figurilor ilustre europene, in vreme ce a doua a ramas o bijuterie ascunsa.

Amprenta discreta a arhitecturii

In Sighisoara recunoastem cateva stiluri arhitecturale care duc vizitatorii inapoi in atmosfera medievala: ne gandim la Vlad Tepes, colonisti sau cetate fortificata atunci cand admiram stilul gotic si neogotic in care sunt construite cele mai multe cladiri, acum obiective turistice. Pe de alta parte, Venetia ne poarta cu faimoasele gondole pe „strazile” plutitoare pe care se plimba si Casanova, cu multe secole in urma si admiram castelele nobililor venetieni, imbogatiti de pe urma comertului cu vechea lume asiatica.

In centrul istoric al Sighisoarei regasim Piata Cetatii, unde se desfasurau cele mai importante evenimente din viata orasului. Aici se judecau procesele capitale, motiv pentru care vom regasi amplasat si turnul infamiei. In casele din jurul Pietei locuiau nobilii orasului, adica cele mai influente familii si, nu intamplator, locul era unul dintre cele mai importante centre comerciale.

Ironia face ca una dintre casele din Piata Cetatii sa poarte amprenta arhitecturala a celui mai important centru comercial european din Evul Mediu, Venetia. Casa Venetiana poate fi recunoscuta, astfel, dupa stilul ferestrelor pe care le putem admira fie plimbandu-ne cu gondola pe Canal, fie luand la pas centrul istoric al Sighisoarei.

Denumita si Casa Mann, aceasta a fost resedinta primarului Stephanus Mann. In secolul XVIII a fost renovata, etapa in care i s-au adaugat ancadramentele din piatra ale ferestrelor, inspirate din stilul gotic venetian. Intre timp, casa a fost supusa mai multor reparatii, insa ramane o poarta catre o alta lume in mijlocul unei cetati fortificate.

Dupa o plimbare istorica odihneste-te intr-un spatiu confortabil

Sighisoara este o destinatie preferata de catre iubitorii de istorie, arhitectura si peisaje superbe. Dupa ce le vizitezi pe toate relaxeaza-te intr-un hotel confortabil, in care sa apreciezi in tihna descoperirile facute pe parcursul zilei.

Te asteptam la hotelul Mercure Sighisoara Binderbubi!

Rezervati-va sejurul

alte evenimente in apropiere

Muzeul Marinei Romane

Muzeul Marinei Romane

Aflati mai multe
Romania
Concert Andre Rieu

Concert Andre Rieu

De la 11. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

De la 10. 6. 2016 pana la 19. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Sibiu Jazz Festival 2016

Sibiu Jazz Festival 2016

De la 23. 5. 2016 pana la 25. 5. 2016
Aflati mai multe