Carturesti Carusel, cea mai mare librarie din Romania

Carturesti Carusel, cea mai mare librarie din Romania

A fost nominalizata in 2018 la categoria The Bookstore Of The Year Award si este una dintre cele mai frumoase cladiri ale Bucurestiului. Libraria Carusel ii impresioneaza pe toti turistii care ii calca pragul. Vino si tu sa o descoperi.

Povestea cladirii din Centrul Istoric al Capitalei, detinuta de Jean Chrissoveloni, mostenitorul celebrei familii de bancheri, a inceput in 1860, anul in care a fost construita. Apoi, in urma unei licitatii, ea a ajuns in posesia familiei Chrissoveloni la inceputul anilor 1900.

Banca comerciala, magazin si apoi librarie

In cladirea in care astazi se afla Carturesti Carusel a functionat institutia de credit Crissoveloni. Banca Chrissoveloni a fost una dintre cele mai importante astfel de institutii ale Romaniei interbelice. Aceasta a functionat timp de 100 de ani, intre 1848 si 1948.

Ea a fost infiintata la Galati de strabunicul actualului proprietar, Nicolas Chrissoveloni. Urmand ca primul sediu din Bucuresti sa se infiinteze pe strada Lipscani, la nr. 55. Dupa ce Banca Chrissoveloni s-a mutat, in imobil a functionat un magazin de articole vestimentare pentru barbati, iar in perioada comunista aici a fost magazinul Familia.

Astazi pe acelasi loc se afla Libraria Carusel. Locul perfect pentru frunzarit carti, pentru a cumpara cadouri sau pur si simplu un loc de relaxare in care poti admira designul cladirii. De asemenea, la ultimul etaj se afla un bistro in care poti servi bautura preferata sau ceva gustos de mancare. La subsol se afla un spatiu multimedia, iar la primul etaj gasesti o galerie dedicata artei contemporane. Libraria este amenajata pe un spatiu de 1.000 de mp.

Unde te cazezi?

Inca nu stii unde sa te cazezi? Noi iti recomandam sa vii la Mercure Bucuresti Unirii. Hotelul aflat la cativa pasi de straduta Lipscani din Centrul Vechi este locatia ideala pentru o vacanta in capitala. De la designul Art Deco, pana la camerele confortabile si staff-ul prietenos, fiecare coltisor al hotelului din Bucuresti te face sa ai parte de vacanta perfecta.

Rezerva o camera la Hotel Mercure Bucharest Unirii!

Rezervati-va sejurul

alte evenimente in apropiere

Constanta
Muzeul Marinei Romane

Muzeul Marinei Romane

Aflati mai multe
Romania
Concert Andre Rieu

Concert Andre Rieu

De la 11. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

De la 10. 6. 2016 pana la 19. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Sibiu Jazz Festival 2016

Sibiu Jazz Festival 2016

De la 23. 5. 2016 pana la 25. 5. 2016
Aflati mai multe