Biserica Fortificata Viscri

Biserica Fortificata Viscri

V-ati intrebat vreodata ce marturie a secolelor trecute ascunde un sat din inima Transilvaniei? In mijlocul unei locatitati devenita, deja, turistica exista o biserica veche, inconjurata de un zid fortificat; un loc in care istoria aproape a ramas in loc si secolele au trecut cu blandete, fara sa lase multe urme. Poate parea utopic, insa acest loc exista: vorbim despre biserica fortificata din satul Viscri.

Satul Printului Charles, in care timpul parca s-a oprit

Localizat in judetul Brasov, la cativa kilometri de Sighisoara, Viscri a fost denumit si satul Printului Charles, dupa ce membrul Casei Regale a achizitionat, aici, o casa in 1996. Drept urmare, atentia presei locale si internationale s-a indreptat catre acest loc uitat de lume, transformandu-l intr-o destinatie turistica.

Generatiile de turisti care se plimba prin sat, povestile pe care le impartasesc, schimbarile prin care trece lumea intreaga – toate acestea sunt zgomot de fundal pentru un loc rar, putin atins de tot ce se intampla in jur. Biserica din Viscri reprezinta unul dintre aceste locuri, o oaza de liniste in mijlocul zgomotului. Construita in secolul XIII pe baza unei vechi bazilici romane, biserica-sala face parte dintr-un ansambru fortificat, alaturi de doua turnuri, doua bastioane, turn de poarta si un drum de aparare. Ansamblul este, de altfel, o monumentala cetate taraneasca saseasca, parte din patrimoniul mondial UNESCO, incepand cu anul 1999.

Obiecte si monumente vechi, pastrate timp de sute de ani

Biserica gazduieste un muzeu, ale carui camere vechi ascund obiecte fascinante. Gasiti aici costume populare de nunta care dateaza din secolul al XIII-lea, seturi de ceramica folosite de catre sateni la mesele importante de duminica, lazi de zestre sasesti pictate manual, patuturi de lemn pentru copii sau carti de rugaciuni, vechi de doua secole. Veti fi surprinsi de atat de multa istorie, comprimata in cateva camere mici.

Aceia dintre voi suficient de curajosi sa urce pe trepte inguste, in bezna totala, pana in cel mai inalt turn vor fi rasplatiti cu o privire de sus peste intregul sat. Un sat in care, acum 700 de ani, oameni la fel ca noi au trait si au lasat mosteniri de care si astazi ne bucuram.

Cazare intr-o locatie cu alte numeroase povesti

In calatoria voastra de a descoperi biserica fortificata din Viscri, va recomandam cazarea aproape, in Sighisoara, la Mercure Sighisoara Binderbubi. Dupa ce pasiti pe taramuri istorice, relaxati-va la centrul SPA si savurati o masa buna in cadrul hotelului.

Rezerva acum o camera la hotel Mercure Sighisoara Binderbubi!

Rezervati-va sejurul

alte evenimente in apropiere

Muzeul Marinei Romane

Muzeul Marinei Romane

Aflati mai multe
Romania
Concert Andre Rieu

Concert Andre Rieu

De la 11. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

De la 10. 6. 2016 pana la 19. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Sibiu Jazz Festival 2016

Sibiu Jazz Festival 2016

De la 23. 5. 2016 pana la 25. 5. 2016
Aflati mai multe