Biblioteca Centrala Universitara din Bucuresti

Biblioteca Centrala Universitara din Bucuresti

Peste un secol de istorie, 280 de angajati, mai mult de 2 milioane de unitati de inregistrare si 22.000 de metri  patrati in administrare – cam asa poate fi rezumata pe scurt povestea Bibliotecii Universitare. Cladirea a fost proiectata de arhitectul francez Paul Gottereau, la fel ca si alte doua cladiri cu care toti bucurestenii se mandresc, palatele CEC si Cotroceni.

Povestea bibliotecii - din trecut si pana in prezent

Istoria locului nu se opreste doar la cei peste 100 de ani de existenta ai Bibliotecii. Pe locul in care astazi oameni de toate varstele vin sa afle lucruri noi din paginile numeroaselor volume din impunatoarea cladire s-a aflat casa lui Grigore Peucescu, redactor al ziarului Timpul. Aici, Mihai Eminescu i-a citit acestuia pentru prima oara poezia Scrisoarea a III-a.

Situata chiar in centrul orasului, nu departe de km 0 al Revolutiei din 1989, biblioteca ce se afla in „Palatul Fundatiei Universitare Carol I” a fost incendiata, fapt ce a dus la pierderea a peste 500.000 de volume. In flacarile devastatoare au ars numeroase  exlibrisuri, harti vechi si aproape 3.700 de manuscrise ce au apartinut unor mari personalitati  ale culturii romane , asa cum sunt Eminescu, Maiorescu,  Eliade,  Caragiale, Cosbuc sau Blaga.

Pe  scena  Aulei Bibliotecii  au urcat  de-a lungul timpului personalitati  din diverse domenii de activitate,  din tara sau  strainatate, asa cum sunt   Ellen  Tauscher, Mugur Isarescu, Teodor  Baconschi, Raed  Arafat, Thomas Sedlacek sau Irina Bokova. De asemenea, conferite, expozitii, lansari de carte, dezbateri pe cele mai diverse teme – toate au loc la Biblioteca Centrala Universitara din Bucuresti.

In prezent, Biblioteca nu este doar un depozit de cunoastere, asa cum era perceputa in trecut o cladire de acest tip. Aceasta s-a adaptat erei internetului, usurand procesul de invatare si cunoastere al tuturor celor care ii calca pragul.

Viziteaza biblioteca care se afla in cea mai frumoasa zona din capitala, Calea Victoriei, in urmatoarea ta vacanta din Bucuresti. Hotelul din Bucuresti Novotel Bucharest City Center este amplasat chiar in aceasta zona. Confortul camerelor, mancarea gustoasa de la restaurantul Winestone 37 si amabilitatea staff-ului te fac sa te bucuri de o vacanta de vis alaturi de cei dragi.

Rezerva o camera la Hotel Novotel Bucuresti!

Rezervati-va sejurul

alte evenimente in apropiere

Constanta
Muzeul Marinei Romane

Muzeul Marinei Romane

Aflati mai multe
Romania
Concert Andre Rieu

Concert Andre Rieu

De la 11. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

De la 10. 6. 2016 pana la 19. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Sibiu Jazz Festival 2016

Sibiu Jazz Festival 2016

De la 23. 5. 2016 pana la 25. 5. 2016
Aflati mai multe