7 lucruri de vazut si facut in Sighisoara

7 lucruri de vazut si facut in Sighisoara

Cate locuri demne de vizitat ascunde un oras mic?

Daca vorbim despre Sighisoara, raspunsul corect este: foarte multe! Cine spune ca numarul atractiilor turistice este dat de marimea orasului, nu a vizitat pe indelete o locatie cu multe povesti stranse de-a lungul timpului. Una dintre aceste locatii este Sighisoara, o bijuterie aflata in inima Romaniei. Ca orice bijuterie, este cu atat mai frumoasa pe masura ce te apropii de ea. Iata, mai jos, sapte lucruri de vazut si facut in acest oras.

Turnul cu Ceas este simbolul orasului si locul care gazduieste Muzeul de Istorie. In muzeu descoperim expozitii de arme, arheologie, farmacie medievala, mobilier medieval si fosta camera a primarului. La etajul 5 admiram mecanismul celui mai mare ceas din lume, care functioneaza neintrerupt din anul 1906!

Langa Turnul cu Ceas se afla Biserica Manastirii, un edificiu care dateaza din 1298. Original o manastire dominicana, astazi functioneaza drept biserica evanghelica luterana si este o piesa arhitecturala demna de admirat.

Piata Cetatii este inima cetatii medievale, o piata cocheta, plina cu localuri in care puteti gusta specificul local si va puteti relaxa intr-un spatiu in care oamenii parca se cunosc, cu totii. Apoi, dupa ce v-ati oprit o clipa pentru a savura o masa copioasa, puteti porni in turul turnurilor, incepand cu cel de mai jos.

Turnul Fierarilor este destinatia celor pasionati de obiecte vechi. Construit in anul 1631, adaposteste astazi un atelier de creatie pentru obiecte din lemn si, uneori, expozitii. Obiectivul facea parte, cu secole in urma, din seria turnurilor care functionau ca sedii ale breselelor mestesugaresti (franghierilor, macelarilor, cojocarilor, tesatorilor, aurarilor etc.); astazi se numara printre ultimele care au supravietuit trecerii timpului. Cu putina planificare, puteti crea singuri turul turnurilor, vizitand ultimele cladiri ale breslelor din vechea Sighisoara.

Aceia care nu se tem de putina miscare pot vizita si Scara acoperita a scolarilor, o constructie menita sa usureze accesul elevilor catre Scoala din Deal.

Biserica din Deal este o cladire superba, construita pe un platou, in cea mai inalta parte a Dealului Cetatii. Piese de mobilier vechi, picturi si sculpturi bine pastrate – toate asteapta sa fie admirate.

Dupa ce ati acoperit cateva obiective importante, faceti o plimbare de seara pe Drumul Panoramic – o alee pietruita ce inconjoara pe exterior zidul vechi al cetatii. Aleea desparte orasul vechi de orasul nou, lumea veche de lumea noua.

Unde te cazezi cand vrei sa descoperi atatea obiective?

Alege o cazare pe masura frumusetii locurilor pe care le vizitezi! Mercure Sighisoara Binderbubi este locatia ce raspunde tuturor cerintelor, in materie de confort, facilitati si acces.

Rezerva acum o camera la Hotel Mercure Sighisoara Binderbubi!

Rezervati-va sejurul

alte evenimente in apropiere

Muzeul Marinei Romane

Muzeul Marinei Romane

Aflati mai multe
Romania
Concert Andre Rieu

Concert Andre Rieu

De la 11. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

De la 10. 6. 2016 pana la 19. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Sibiu Jazz Festival 2016

Sibiu Jazz Festival 2016

De la 23. 5. 2016 pana la 25. 5. 2016
Aflati mai multe